Purūs kefyro sklindžiai

Receptas skolintas iš interneto.

Ingredientai:
Kefyras 2 stikl.
Miltai 2 stikl.
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus pagal skonį
Kepimo milteliai 1 v. š.
Druska, žiupsnelis
Aliejus/sviestas kepimui

Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi. Supilkite 3/4 kefyro, įsijokite miltus, išplakite. Tada supilkite likusį kefyrą ir gerai perplakite.

Galiausiai suberkite kepimo miltelius ir greitai išmaišykite tešlą. Tešla iš karto pradės truputį putoti, taps puresnė. Ilgai maišyti nereikia.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų arba sviestą, kepkite nedidelius vieno valgomojo šaukšto tešlos sklindžius, kol jie paruduos.

Sklindžius patiekite su medumi, uogiene, mėgstamomis uogomis, grietine, kondensuotu pienu, ar kaip kitaip mėgstate!

Komentarai

Populiarūs įrašai