Prancūziški pyragaičiai (Caneles)
Ingredientai:
500 ml pieno
60 g sviesto
žiupsnelis vanilinio cukraus
150 g miltų
260 g cukraus (reiktų tiek, aš dedu apie 200 g)
2 kiaušiniai
4 kiaušinių tryniai
Gaminimas:
Puode pakaitinkite pieną su sviestu ir vaniliniu cukrumi (neturi užvirti).
Miltus sumaišykite su cukrumi ir užpilkite karštu pienu. Maišydami masę atvėsinkite, įmuškite kiaušinį, supilkite trynius. Gerai išmaišykite, indą uždenkite plėvele ir parą laikykite šaldytuve.
Į silikonines arba metalines formeles (geriausia kanelėms skirtas, bet galima ir keksiukų naudoti) tešlos įdėkite du trečdalius (jie pakyla). Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.
500 ml pieno
60 g sviesto
žiupsnelis vanilinio cukraus
150 g miltų
260 g cukraus (reiktų tiek, aš dedu apie 200 g)
2 kiaušiniai
4 kiaušinių tryniai
Gaminimas:
Puode pakaitinkite pieną su sviestu ir vaniliniu cukrumi (neturi užvirti).
Miltus sumaišykite su cukrumi ir užpilkite karštu pienu. Maišydami masę atvėsinkite, įmuškite kiaušinį, supilkite trynius. Gerai išmaišykite, indą uždenkite plėvele ir parą laikykite šaldytuve.
Į silikonines arba metalines formeles (geriausia kanelėms skirtas, bet galima ir keksiukų naudoti) tešlos įdėkite du trečdalius (jie pakyla). Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.
Komentarai
Rašyti komentarą