Baklažanų, pomidorų ir avinžirnių apkepas



Ingredientai:

1 svogūnas
2 česnako skiltelės
1 baklažanas
4-5 smulkiai pjaustyti pomidorai
Keli konservuoti saulėje džiovinti pomidorai
Virtų avinžirnių skardinė
Šaukštelis kumino
Maltos kalendros
1 mozarelos sūris
Parmezano sūris pabarstymui ant viršaus
Alyvuogių aliejus

Gaminimas:
Baklažaną supjaustykite griežinėliais, sudėkite į lėkštę sluoksniais, kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska, palikime mažiausiai pusvalandžiui pastovėti, kad ištrauktų kartumą. Nusunkite baklažanus ir pakepkite ant alyvuogių aliejaus keptuvėje.

Tada pasiruoškite pomidorų ir avinžirnių padažą. Nulupkite, supjaustykite svogūną ir česnaką, apkepkite juos, kad lengvai apskrustų, sudėkite į keptuvę supjaustytus pomidorus, saulėje džiovintus susmulkintus pomidorus ir prieskonius, nepamirskite ir druskos su pipirais :) Pomidorams apkepus, sudėkite avinžirnius kelioms minutems pasitroškinti.

Pasiruoškite kepimo indą, geriausiai tiks molinis, vidutinio dydžio kepimo indas. Jį ištrinkite aliejumi ir sluoksniais dėkite baklažanus, pomidorų ir avinžirnių masę, ant viršaus patarkuokite parmezano sūrio ir uždėkite plėšyto mozarelos sūrio. Galima dėti ir fetos sūrio.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepkite apie pusvalandį, kadangi ingredientai visi yra jau iškepti, orkaitėje turi tik pasitroškinti, apkepti sūris.



Komentarai

Populiarūs įrašai