Kišas (quiche) su varške ir pomidorais

Ingredientai:

Tešlai:
160 g miltų
100 g minkšto sviesto
70 g grietinės
1 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Įdarui:
200 g varškės (galima ir šiek tiek daugiau)
115 g sūrio (aš mėgstu pamaišyti įv. sūrius, tai yra fermentinį, parmezaną)
1 kiaušinis
prieskoniai: kmynai, druska, juodieji pipirai, provanso žolelės (bazilikai, čiobreliai)
1 didelis pomidoras

Gaminimas:

Tešlos paruošimas. Sumaišykite sviestą, persijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir grietinę, užminkykite tešlą. Suformuokite iš tešlos rutulį ir įdėkite į šaldytuvą.

Įdaro paruošimas. Sutarkuokite sūrį. Atkskirkite baltymą nuo trynio, baltymą atskirai išplakite iki standžių putų. Paimkite didelį dubenį, jame sumaišykite varškę, sūrį, trynį, prieskonius, atsargiai įmaišykite suplaktą baltymą.

Kepimo formą (geriausia pailga stiklinė ar molinė kepimo forma) išklokite kepimo popieriumi. Tuomet ant viršaus išklokite paruoštą tešlą, suformuokite aukštus bortelius. Į paruoštą tešlos pagrindą sudėkite įdarą. Pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais ir juos išdėliokite ant įdaro viršaus.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite apie 30-40 minučių.

Komentarai

Populiarūs įrašai