Perlinių kruopų ir kiaulienos sprandinės troškinys


Ingredientai:
400 g kiaulienos sprandinės
1,5 stiklinės perlinių kruopų
1 morka
1 svogūnas
0,5 stiklinės žalių žirnelių
0,5 stiklinės konservuotų kukurūzų
1 šaukštas sviesto
Daržovių sultinio pagal skonį
Druska
Pipirai

Gaminimas:
Perlines kruopas arba išsivirkite iš vakaro arba užmirkykite.

Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Apibarstykite druska ir pipirais. Dėkite į įkaitintą keptuvę ir maišant kepkite 5-6 minutes kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu. 

Morkas supjaustykite griežinėliais, kukurūzus nusunkite. Morkas, žirnelius ir kukurūzus sumaišykite su perlinėmis kruopomis. 
Kruopas su daržovėmis sudėkite į molinį indą, kuriame planuojate kepti (gali būti maži indeliai, gali būti didesnis, kad tilptų viskas), ant viršaus uždėkite mėsos gabaliukus (šie gražiai apskrus ir skonis bus dar geresnis). Užpilkite sultinio tiek, kad šiek tiek semtų mėsą. Ant viršaus uždėkite sviesto pagal skonį. Uždenkite, po pusės laiko atidenkite, kad apskrustų.
Troškinkite iki 210-220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Patiekiant ant viršaus galite uždėti grietinės, bet tikrai nebūtina.





Komentarai

Populiarūs įrašai