Saldus varškės apkepas

Ingredientai:

400 g varškės
3 kiaušiniai
0,5 stiklinės cukraus (arba daugiau, jei mėgstate saldžiau)
50 g vanilinio cukraus
1,5 pieno stiklinės
100 g svieto
1 stiklinė manų kruopų
1 a. š. kepimo miltelių

Gaminimas:

Varškę sutriname trintuvu kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais iki vientisos masės.

Atskirame puodelyje pašildome pieną, į jį sudedame sviestą, palaukiame, kol jis ištirps, tuomet sudedame manų kruopas. Gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukųir paliekame pabrinkti 5 minutėms.

Manų kruopų masę pilame į dubenį su varškės mase, viską gerai išmaišome, įdedame kepimo miltelius ir dar kartą permaišome.

Kepimo formą ištepame sviestu ar aliejumi. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir dedame apkepą kepti. Kepame apie 45 minutes, kol viršus gražiai paruduoja.
Skaniausias apkepas su mėlynių ar vyšnių uogiene :)




Komentarai

Populiarūs įrašai