Naminė granola



Ingredientai:

Pagrindas:
Avižų dribsniai 400 g
Kokosų aliejus 100 ml
Agavų/klevų sirupas pagal skonį

Pagardai:
Sauja geltonų razinų
Sauja migdolų riešutų
Džiovintų vyšnių/spanguolių 100 g


Gaminimas:
Paimame didelį salotų indą, suberiame avižinius dribsnius, kokosu aliejų ir agavų sirupą, viską išmaišome.

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, pasiruošiame skardą, ją išklojame kepimo popieriumi, išpilame paruošta granolos mišinį į skardą, paskirstome skardoje tolygiai, kad geriau apkeptų. Kepame apie 10-15 min, priklausomai, kaip kepa jūsų orkaitė, po pusės kepimo laiko, pamaišome granolą. Turi apskrusti, bet ne apdegti.

Išimame apkepusią granolą iš orkaitės, paliekame šiek tiek atvėsti. Sudedame visus norimus pagardus, sumaišome viską, jei trūksta saldumo, dar įpilame agavų ar kito sirupo.

Taip paruoštą granolą supilame į stiklainiukus. Ją drąsiai galima laikyti spintelėje apie 2 savaites.

Komentarai

Populiarūs įrašai